Annons
Annons

Snabb köttfärsröra

Igår blev det en supersnabb köttfärsröra till middag. Ett recept som jag lärde mig på gymnasiet i början av 80-talet. Köttfärsröran smakar lite orientaliskt tack vare kardemumma, senap och jordnötter. Jag hade inga morötter hemma den här gången, annars brukar jag ha i det också. Jag serverade persiskt ris till, det receptet får ni inom de närmaste dagarna.

Annons

Snabb köttfärsröra med orientaliska smaker 4 portioner

1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
200-300 g vitkål (gärna sommarkål)
rapsolja
400 g blandfärs
salt och peppar
1/2 tsk kardemumma
1 msk svensk senap
1/4 köttbuljongtärning
1/2 dl vatten
grovt hackade jordnötter

Servering:
ris (gärna kokt på persiskt ris)
sallad

Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Skär vitkålen i små bitar (om du har morötter i, skär de i tunna strimlor). Stek lök, vitlök och vitkål i rapsolja, stek lite i taget och lägg över det stekta i en gryta allteftersom. Löken ska bli mjuk och glansig. Stek köttfärsen i stekpannan, hälften åt gången, stek den så att den får färg. Salta och peppra. Lägg köttfärs, kardemumma, senap, buljongtärning och vatten i grytan. Låt alltsammans koka ihop i 5-10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer kardemumma. Strö på hackade jordnötter. Servera med ris och en sallad.

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar