Annons
Annons

Sommarens godaste frukostfrallor!

Jag har bakat en del matbröd i sommar också. Jag gjorde det förra sommaren och delgav er några recept här på bloggen. Idag har jag bakat en variant på det HÄR receptet. I förra veckan gjorde jag tekakor på vetemjöl och kruskakli som jag tycker blev  mycket goda, det receptet hittar ni på min andra blogg – kolla HÄR

Annons

Så här gjorde jag dagens nattjästa frukostfrallor. Jag satte alltså degen i går kväll innan jag la mig och ställde den ute på verandan där det var hyfsat kallt.

003

Nattjästa frukostfrallor 20 stycken

1/2 pkt vanlig jäst
6 dl kallt vatten
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk strösocker
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
2 dl fullkornsdinkel
11 dl vetemjöl

Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja, salt, socker, pumpakärnor, linfrön, fullkornsdinkel och allt vetemjöl. Arbeta ihop till en lös deg, det ska inte vara mer vetemjöl än den angivna mängden. Täck bunken med gladpack och låt degen jäsa över natten. På morgonen: Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20 delar med hjälp av två degskrapor eller två knivar. Du ska alltså inte ta i degen med händerna. Lägg över bröden på två bakpappersklädda bakplåtar och låt dem jäsa under tiden som ugnen värms upp, ca 20 minuter. Pensla med kallt vatten och strö på lite pumpakärnor och linfrön. Grädda bröden i 250 grader i 10-12 minuter.

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar