Annons
Annons

Språkcafé igen

Ikväll har jag varit på språkcafé. Jag har skrivit om det tidigare. Men det kan inte påpekas nog många gånger, det är otroligt roligt och givande. Vi börjar alltid med att fika. Just idag hade det gjorts våfflor, vilket var väldigt uppskattat. Sedan pratade vi om att tacka. Hur man säger tack på olika vis i svenskan, när det passar att tacka och även diverse uttryck som finns i samband med att man tackar. Det finns många sätt att säga tack på och uttryck där ordet tack ingår, kan jag intyga.

Annons

Efter en stund satte vi oss i små grupper, jag satt med tre killar i 20-25 årsåldern. De läste ivrigt den ganska avancerade texten för varandra, jag la mig i och rättade uttalet på enstaka ord. Jag förstod att de inte förstod allt som de läste. Jag förstod också att de väldigt gärna ville lära sig. Vi kom förstås in på andra ämnen också: var vi bodde, jobb, skillnader på att jobba i Sverige och i deras hemländer, skillnader i språk, vad de pratade för språk – ja vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Plötsligt var klockan en bit över sju och det var dags att avsluta. Jag var småtrött när jag kom dit men oj vilken energi jag fått under de nästan två timmar jag varit där.

Jag säger det igen. Om du någon gång funderat på att besöka ett språkcafé – gör det! Du kommer inte att ångra dig. Att träffa de här förväntansfulla nyanlända människorna och alla trevliga och gulliga volontärer är verkligen en lisa för själen.

sprakcafe

 

LÄS OCKSÅ

(51)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar