Annons
Annons

Stadsjord och bra restaurang i Göteborg

I måndags kväll var jag på ett samkväm inne i stan där jag fick lära mig om Stadsjord – ”ett kunskapscentrum, kraftkälla och inspiratör” (som de själva skriver på sin hemsida) här i Göteborg som syftar till att öka självförsörjningsgraden av mat, demokrati och kvartersvärme.

Annons

Niklas Wennberg, Stadsjords verksamhetsledare, berättade om kvartersodlingar i Kvillebäcken (ligger på Hisingen), grisuppfödning i Högsbo och Majorna och kvartersväxthus på en rivningstomt vid Vågmästarplatsen (också det på Hisingen). Niklas menade att många pratar om ekologiskt men att det nu är dags att gå från ord till handling och att behovet av ekologisk mat är stort. Och att vi behöver odla och producera mat även i stadsmiljö.

003

 

Han berättade entusiastiskt om den glädje och det intresse han mötts av i sina projekt. Mycket av Stadsjords jobb går ut på att skapa en nygammal hållbarhetskultur och bygga mötesplatser för människor där man gör kvarteret lite mer hållbart, varmare och roligare! Vill du läsa mer – gå in och läs HÄR

Sedan blev vi serverade en trerätters middag som lagats på livsmedel odlade i stadsmiljö (ja det mesta i vart fall). Vi var i en ny restaurang som heter Atelier Hotel Pigalle som ligger på Södra Hamngatan 2A (Palacehuset) alldeles vid Brunnsparken och oj så god maten var. Särskilt förrätten som bestod av olika sorters färska bönor som serverades i en smörsås tillsammans med löjrom. Jag åt upp varenda smula. Till middag var det skinka från en Linderödsgris (producerad med hjälp av Stadsjord) kokta rödbetor, grillad squash och vansinnigt god stensopp. Efterrätten var en chokladfondant med rabarberkompott, den var ok men inget extra.

006

007

Och så miljön ska jag inte glömma bort att nämna. Restaurangen är belägen på 4:e våningen och är inredd med tjusiga men inbjudande blommiga soffor, en stor öppen eld och vackra och stilfulla bord. Här är påkostat och trendigt men ändå avslappnat!

013

 

005

011014

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar