Annons
Annons

Supergod glace au four till nyår!

Vad är väl mer passande som nyårsdessert än glace au four? Det här receptet gjorde jag till Icas kundtidning Buffé för några år sedan. Som den philadelphiaälskare jag är så tyckte jag det blev ovanligt lyckat! Marshmallowfluff säljs på glasburk och du hittar den i lite större livsmedelsbutiker.

Annons

Här kommer receptet och Gott nytt år på er!

Glace au four

Glace au four med philadelphiafluff 8 port

100 g margarin eller smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

2 pkt vaniljglass à 1/2 liter
250 g frysta hallon och blåbär
400 g philadelphiaost
2 burkar marshmallowfluff
dekorationskulor

 

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält margarinet eller smöret i en kastrull. Blanda i havregrynen och låt svälla i några minuter.
  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en kopp. Rör ner havregrynen och mjölblandningen i äggblandningen.
  4. Gör en form av bakplåtspapper som mäter 20 x 20 cm och som har en kant som är 3 cm hög. Fäst hörnen med tex nålar, det är viktigt att formen är stabil annars kommer smeten rinna ut. Ställ formen på en plåt.
  5. Bred ut havregrynssmeten i pappersformen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnen svalna något. Lossa bottnen från pappret och lägg den på en ugnsfast bricka.
  6. Strax före servering: Höj ugnstemperaturen till 250°C.
  7. Lägg glasspaketen och sedan bären på havregrynsbottnen. Blanda philadelphiaost och marshmallowfluff.
  8. Bred blandningen ovanpå och runt om. Grädda så att marängen får lite färg, ca 5 minuter. Strö över dekorationskulor och servera genast.

Tillägg: Vill du ha tips på en jättegod festlig middagsrätt, kolla in mitt recept på entrecôte i sås med smak av vanilj HÄR

 

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar