Annons
Annons

Supergoda vaniljrutor

Bra bullrecept kan man aldrig få tillräckligt av. De här vaniljsmakande bullrutorna kan verkligen rekommenderas. Receptet är med i min och Anna Claréns bok – Baka i långpanna.

Fluffiga vaniljrutor i långpanna 30 st

Annons

50 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk salt
200 g kylskåpskallt margarin eller smör i bitar
11 ½ dl vetemjöl

Fyllning:
150 g margarin eller smör
1 ½ dl strösocker
3 msk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt socker, ägg, salt, margarin eller smör delat i tärningar och vetemjöl. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Jäs degen under bakduk i en timme. Blanda margarin eller smör, socker och vaniljsocker till en bredbar fyllning. Forma 25 små klickar av fyllningen med hjälp av två teskedar. Lägg klickarna på ett bakplåtspapper på en bricka och ställ den i frysen tills du bakar ut resten. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta degen lite lätt. Kavla ut den till en kaka som mäter 30 x 40 cm. Det är viktigt att kakan inte fastnar på bakbordet, så se till att mjöla på bakbordet samtidigt som du vänder kakan och kavlar. Lägg kakan i en bakpappersklädd långpanna som rymmer 30 x 40 cm. Lägg de frysta smörklickarna ovanpå och tryck ner dem med handen. Jäs kakan i ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda kakan en bit ner i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Täck med folie eller bakplåtspapper om den riskerar att få för mycket färg. Låt kakan svalna på galler och dela den i rutor.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar