Annons
Annons

Tacogratäng med frasigt täcke

Det är bokrea. Jag har två böcker med på årets bokrea. Härliga gratänger och Baka i långpanna. I Härliga gratänger finns ett recept på en tacogratäng med frasigt täcke. Jag är totalsåld på smördeg så det här receptet med kokt skivad potatis, tacosmakande köttfärssås , Philadelphiaröra och överst ett frasigt smördegstäcke är väldigt mycket ”Kristina”. Testa gärna:)

Annons

Tacogratäng med frasigt täcke 4 port

500 g mjölig potatis

Köttfärssås:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
margarin eller smör att steka i
500 g blandfärs
salt och peppar
3 ½ dl medelstark tacosås
1 tsk oregano
½ tsk timjan
1 tsk stark chipotlepasta
1 gul paprika
1 liten burk majs

Philadelphiatäcke:
200 g Philadelphiaost
1 dl lättcrème fraiche
salt och peppar

1 smördegslock, 250 g
1 uppvispat ägg

Servering:
en sallad

Skala och koka potatisen så att den är mjuk. Låt potatisen svalna något och skär den i skivor. Hacka all lök. Stek löken i margarin eller smör i en stekpanna, stek så att den är mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan. Stek köttfärsen, hälften åt gången, i stekpannan. Salta och peppra. Lägg tillbaka det stekta och tillsätt tacosås, oregano, timjan och chipotle. Smaka av med salt och peppar. Blanda Philadelphia, lättcrème fraiche, salt och peppar i en djup tallrik. Lägg köttfärssåsen i en smord, ganska låg, ugnsfast form. Skär paprikan i ganska små bitar. Häll bort vattnet på majsen. Strö paprika och majs ovanpå köttfärssåsen. Lägg de skivade potatisarna ovanpå och täck med Philadelphiablandningen. Rulla ut smördegslocket och skär det så att det täcker formen. Gör snitt i smördegslocket med en kniv och lägg det ovanpå gratängen. Pensla med ägg. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter tills smördegslocket fått fin färg. Servera med en god sallad.

 

LÄS OCKSÅ

(37)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar