Annons
Annons

Trevligt och annorlunda café i Stockholm

Jag var i Stockholm i slutet av förra veckan. Bokförlaget som jag gör böcker tillsammans med hade ordnat  julfest och det måste man ju åka på!

Jag åkte upp tidigt på torsdagen så jag hann gå på stan i några timmar innan festen startade. Då när jag gick där kom jag att tänka på det trevliga men lite udda Citykonditoriet på Adolf Fredriks kyrkogata (en tvärgata till Drottninggatan, väldigt nära Strindbergsmuseet).

Annons

Jag var där för första gången för några år sedan. Citykonditoriet som funnits sedan 1972 ligger på 3:e våningen i Citykyrkans lokaler. Det som är annorlunda med caféet är att det är stora lokaler, inrett i gustaviansk stil och på något vis väldigt avslappnat. Trots sin i första anblicken tjusiga aura så är det väldigt folkligt! Här fikar pensionärer och barnfamiljer sida vid sida, det är ju inte speciellt vanligt numera.

Citykonditoriet är skönt befriat från trender, som det ser ut nu har det sett ut i flera år och kommer säkert göra i många år framöver. Och det är ett ställe som man kan fika och bara vara på länge!

030

032

027

031

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar