Annons
Annons

Ugnspannkaka – enkel vardagsmat!

Vardagsmatlagningen får gärna vara enkel hemma hos mig. Min sambo jobbar en bit bort och har ganska långa resor och jag jobbar hemma så det är jag som lagar middag de flesta vardagarna, det är en bidragande orsak till att matlagningen inte får vara för krånglig. Jag är barnsligt förtjust i husmanskost som kålpudding, makaronipudding och isterband, ja ni förstår. Det är lantlollan i mig som kommer fram. Sonen är inte riktigt lika förtjust i den typen av mat men ibland får han ge vika. Här kommer ett recept på ugnspannkaka med bacon och äpple. Jag gjorde det till tidningen Buffé för några år sedan. Servera gärna med vanlig keso, kylskåpskall lingonsylt och lite råkost. Mums va gott!

Annons

Ugnspannkaka med bacon och äpple 4 port

  •  1 äpple
  • 140 g bacon
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg

 servering:

  • keso
  • lingonsylt
  • råkost

Skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar) och lägg det i en smord ugnsfast form, ca 30×20 cm. Skär bacon i bitar och stek det i en stekpanna, stek hälften åt gången. Strö baconet över äppelbitarna. Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och ägg och vispa lite till. Häll smeten i formen. Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30-35 minuter. Servera med keso, lingonsylt och råkost.

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

4 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar