Annons
Annons

Utflykt i Dalsland

En livs levande varuautomat!

Vill du uppleva en fungerande varuautomat à la barndomen? Då ska du ta dig till Skällsäter i Dalsland! Jag har varit där idag och jag kan intyga att för 5 kr får du en Coca Cola, Fanta, Daim eller Center. Är du mer sugen på punschpraliner eller annat lösgodis kan du köpa det för endast 3 kr. Fast det är viktigt att du har enkronor, 5 – kronor göre sig icke besvär.

Annons

Lösgodis

Varuautomaten fanns där när jag var barn på 70-talet och på den tiden fanns även Tage Carlvins lanthandel i samma hus, ja det var han som hade hand om varuautomaterna. Vi hade sommarstuga 4-5 km därifrån, alldeles vid foten av Kroppefjäll, och som jag minns det var jag mer än motiverad när mamma ville cykla dit och handla. Det hände tom att vi gick dit så roligt tyckte vi att det var. Tage är död sedan 10-talet år och jag vet faktiskt inte vem som sköter om godisförsäljningen idag, kanske någon läsare vet? Roligt är det iallafall, man blir som barn på nytt när man för någon ynka krona köper godis i den fina röda automaten.

Om du vill åka dit så hittar du Skällsäter mellan Högsäter  och Bäckefors på väg 172. Ta höger vid Järbo friskola om du kommer söderifrån, det är bara några hundra meter in på den vägen sedan hittar du godisautomaterna på ett vitt hus på höger sida.

 

LÄS OCKSÅ

(12)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar