Annons
Annons

Utflykt i sydöstra Skåne

Jag var som ni kanske läst i sommarstugan i Skåne i helgen. På fredagen for vi på en liten utflykt. Det är så häftigt med Österlen för trots att vi haft huset i 8 år så finns det alltid nya saker att se och upptäcka. Det kan vara caféer, trädgårdar eller restauranger som funnits där hela tiden men det kan också vara ställen som är sprillans nya.

Annons

Hammenhögs gästgiveri

Den här gången blev det lunch på Hammenhögs gästgivaregård. Där har vi varit tidigare men då serverades det mer rustik och traditionell mat som jag minns det. Nu åt jag Pulled pork (fläskkött som tillagats på låg temperatur i 4-5 timmar i ugnen) och en bönsalsa. Det var mycket gott. Jag pratade med ägaren Jonas Sundström som berättade om sin egengjorda lammkorv som serverades då och då (tyvärr inte när vi var där för den hade jag gärna velat pröva). Vad jag förstod så hade de öppet både till lunch och vissa kvällar på helgerna. När vi var där kunde man sitta ute under deras stora kastanj och se över de skånska fälten. Valde man att sitta inne blev man serverad i gammal klassisk gästgiverimiljö. Värt en utflykt bara det! Om ni kommer från Ystadshållet ligger det till vänster alldeles i början av Hammenhög.

Här skulle man vilja sitta!

Efter Hammenhög for vi till Löderups strandbad, där hade vi inte varit innan. Tittade på havet och sedan blev det glass och kaffe på ett café alldeles bredvid. Utflykten avslutades med en minigolfturnering där vi fick oss många goa skratt. Och det bästa av allt – jag vann!

 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar