Annons
Annons

Utlandsresenöje nr 1!

När jag är utomlands är en stor del av nöjet att kolla in livsmedelsbutikerna på orten. Utifrån vad jag då ser räknar jag sedan ut vad som är viktigt (och oviktigt) i matväg i det landet. Ok det blir säkert en del generaliseringar men så får det bli:-)

Annons
Världens godaste och billigaste körsbär!

Världens godaste och billigaste körsbär!

Så nu senast när jag och sonen var på Sardinien gjorde jag en och annan sådan matreflektion. Vi hade turen att bo 2 minuter från närmsta livsmedelsbutik så jag fick många tillfällen att reflektera. Dessutom fick jag med sonen på att gå till andra större mataffärer en bit bort. Jag tror bestämt han delar mitt intresse för utländska livsmedelsbutiker eller iallafall hyllorna med snacks och drickor. Lyckan var gjord så att säga.

sommaren 2013 079

Bönor

I vår sardinska Ica-butik (vi kallade den så) kunde man köpa ostronknivar. Det ser man inte så ofta här hemma i Sverige. I en av affärerna  en bit bort sålde de hela spädgrisar med huvud och allt i charkdisken. Hela spädgrisar kan man tänka sig säljs i charkuterier men i en vanlig livsmedelsbutik är det lite överraskande. Ja man hajar till när man ser dem, jag lovar!

Sniglar

Sniglar

Vi var på en marknad sista dagen och där såldes det sniglar i massor och ruskigt billiga och goda körsbär. Ingetdera är så vanligt här hemma. Ja det finns ju körsbär förstås men de kostar minst 4, ibland 8, gånger så mycket (jag älskar körsbär därav detta påpekande). En annan sak som var udda var att de hade en bar i anslutning till mataffären. I Sverige finns det ju möjlighet att köpa ett glas vin (i lite större butiker) numera samtidigt som man äter en bit mat men än har jag inte sett någon bar. Sedan fanns det hur mycket fiskkonserver som helst på hyllorna och i vagnen där man sålde hamburgare sålde man också stekt hästkött som serverades i ett bröd. Hästköttet såg riktigt, riktigt gott ut dessutom. Ja så konstaterade sonen att de italienska ostbågarna var godare än de som säljs här i Sverige men att godisavdelningarna var extremt små. Ömsom vin, ömsom vatten med andra ord. Så som det brukar vara.

sommaren 2013 068

Baren på vår ”Ica-butik”

Det är både kul och spännande att gå på strövtåg i livsmedelsbutiker i utlandet, om du inte brukar göra det – pröva du också!

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar