Annons
Annons

Vad händer med mina baddare?

Hörde på nyheterna idag att Göteborgskex kanske ska flytta till Lettland. Vad händer med mina baddare var min första tanke. Baddare är ett avlångt kex som är fyllt med arrakssmakande skum och sedan doppat i mörk choklad och som görs av just Göteborgskex. De tillverkas två gånger om året och säljs bara i Bräckboden som är namnet på Göteborgskex fabriksförsäljning. Och de är jättegoda!

Annons

Jag jobbade i Kungälv, där fabriken ligger, för många år sedan och då hände det att jag köpte med mig ett paket som jag sedan mumsade på på bussen till Göteborg. Mitt första egna baddareinköp i Kungälv gjorde jag på en skolresa till Marstrand på 70-talet. Bussen gjorde ett stopp utanför den lilla boden vid fabriken och vi ungar sprang ut och köpte baddare i papperspåsar.

Och nu ska kanske fabriken flytta till Riga i  Lettland.

Jag tror inte jag är ensam om att tycka att det är tråkigt om det blir så att man inte kan köpa baddare i framtiden.

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar