Annons
Annons

Vad kan man göra på Österlen en söndag i juli?

Syrran och svågern har varit här i sommarstugan några dagar. När de är här händer det grejer, de har energi som få! Så idag har jag gjort massor av saker. Vi började med en sväng till Haväng. Vi gick lite på stranden och njöt av det vackra ljuset. Sedan bar det av till en outlet-butik i Kivik som heter Stärkan. De säljer inredningsprylar och kläder. Jag har handlat en del kläder där tidigare men nu hade de gjort om så de hade inte så mycket av den varan, tyvärr. Efter en halvtimme på Stärkan for vi tillbaka till där vi nästan bor och åt lunch på Byvägen 35. Jag åt en god tomatsallad och de andra åt supergod grillad foccacia och pizza med mycket pesto. De hade också vit pizza med potatis, det får det bli nästa gång. Jag är helt såld på vit potatispizza.

Annons

Sedan åkte systern och svågern hem men jag hade ju fått upp energin så jag bestämde mig för att göra en cykelutflykt till Komstad. Jag cyklade på grusvägar via Gyllebosjön till Komstad där jag besökte ett alldeles förtjusande café som heter Drömbageriet. Jag ska skriva mer om det caféet en annan dag. Jag åt iallafall en god kardemummabulle och drack italiensk dricka till i deras jättefina trädgård. Cykelturen tog drygt 1,5 timme en väg. Vägen till Gyllebosjön är verkligen ute på landet. Jag passerade vetefält, majsfält, övergivna hus, gamla stationshus, dressiner och bokskogar. Jag gillar verkligen att cykla den vägen, gärna själv så att jag får bestämma farten.  Jag fikade snabbt för jag hade bestämt med sambon och sonen att vi skulle ses vid Gyllebosjön och bada. Klockan var ganska mycket men på tillbakavägen hittade jag en genväg så det gick snabbare. Ja så blev det ett dopp i Gyllebosjön och lite kaffe på det från deras kiosk. Det känns som kiosker vid badplatser är på starkt utdöende så jag blir alltid väldigt glad när jag ser att deras kiosk är öppen.

Sedan cyklade jag hemåt. Ganska många uppförsbackar men jag klämde de flesta. Så här års kan man ju bara konstatera att Sverige är fantastiskt.

 

LÄS OCKSÅ

(22)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar