Annons
Annons

Varför så stora mängder?

Var precis och handlade. Jag ska laga en gratängrätt till min kommande kokbok i eftermiddag. Tanken var att jag skulle ha i 300 g blandfärs. Jag tycker det är en lagom mängd färs i en sås till 4 portioner, om man har i mer tycker jag att köttsmaken tar överhand på ett sätt som jag inte gillar.

Annons

Men naturligtvis (ja ni anar en viss trötthet) så säljer inte min Icaaffär så små mängder. Utan alla förpackningar ligger på 500 g (det finns säkert butiker som säljer mindre mängder, men många är de inte). Visst jag skulle kunna frysa in den mängd jag inte använder men det slutar alltid på samma vis, jag kommer att slänga den när den legat i frysen – alldeles för länge. Jag kommer att glömma bort färsen.

Så hur var det nu Ica, med er kampanj, om att vi slänger alldeles för mycket mat. Eller er kampanj att vi bör äta mer grönt. Båda två är jättebra initiativ men det skulle vara ännu bättre om Ica även sålde förpackningar med mindre mängder köttfärs. I samma anda liksom.

 

blandfars

 

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar