Annons
Annons

Varför smakar ost så lite?

Nu blir det gnäll! Sambon kom hem med en cheddarost häromdagen, en lagrad cheddar för typ 130 kronor kilot. Inte jättedyr men ändå ett pris där man har lite förväntningar. Och hur det än är, ordet lagrad förpliktigar. Så är det bara.

Annons

Vi är lite varannangångstyper jag och sambon, vi köper mellanlagrad ost ena gången och lagrad ost den andra. Den här gången var det den mer lagrade ostens tur och då slog det mig igen – ost smakar ju nästan ingenting.

Jag vet inte om lagrad ost smakade mer förr. Kanske har jag blivit kräsnare. Kanske ställer jag höga krav. Men alltsomoftast när vi köper Västerbottensost, en lagrad prästost eller som nu en lagrad cheddar så smakar de väldigt lite. Skulle vara intressant å höra om det finns någon förklaring.

Så här ser den ut, den ickesmakande osten!

LÄS OCKSÅ

(32)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar