Annons
Annons

Världens godaste fried rice

Finns det något godare än fried rice? Jag älskar det iallafall. Mitt bästa fried ricerecept innehåller fläskfärs, champinjoner, jasminris, ärtor, japansk soja och risvinäger. Krämigt, syrligt, mustigt och smakrikt på en och samma gång. Koka jasminriset dagen innan eller några timmar innan så att det hinner kallna.

Annons

Här kommer receptet:

Fried rice med fläskfärs och svamp 4 port

3 dl jasminris
1 paprika
150 g champinjoner
1 morot
6 salladslökar
2 stora vitlöksklyftor
½ röd chilifrukt
1-2 msk finriven ingefära
neutral olja tex rapsolja
400 g fläskfärs eller blandfärs
1 dl gröna ärtor
2 ägg
2-3 msk Kikkoman eller annan japansk soja
1-1 ½ msk risvinäger
salt

Koka riset dagen innan och låt det kallna, följ anvisningen på paketet. Om riset inte fått kallna ordentligt innan man steker det riskerar det att bli som en gröt av alltsammans. Skär paprikan i små bitar och champinjoner, morot och salladslök i fina skivor. Pressa vitlöken. Ta bort kärnhuset på chilifrukten och skär chilin i riktigt små bitar. Stek paprika, champinjoner, morot, salladslök, vitlök, chilifrukt och ingefära lite i taget i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan en stund. Stek köttfärsen, försök se till så att köttfärsen förblir i ganska stora bitar. Stek det kalla riset, hälften åt gången. Tillsätt allt ris, grönsakerna och köttfärsen till stekpannan och blanda. Vispa upp äggen i en skål och rör ner dem. Rör så att det inte bränner vid. Smaka av med Kikkoman, risvinäger och salt.

Receptet kommer från min kokbok ”Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter”. Anna Hult har tagit originalfotot.

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar