Annons
Annons

Världens godaste julgodis

Om jag ska göra ett slags julgodis till jul, ja då får det bli mandelmassefyllda dadlar som man doppar i choklad och låter stelna. Dadlarna blir som kola och alltsammans tillsammans är bara så gott. Ja världens godaste julgodis helt enkelt. Köp gärna dadlar i lösvikt och välj de som är små, annars blir julgodiset i för stora bitar och det är inte så aptitligt.

Annons

Här kommer receptet!

Fyllda dadlar ca 30 st

200-225 g lite mindre dadlar
200 g mandelmassa
1 msk konjak (kan uteslutas)
200 g mörk choklad

Skär ett snitt i varje dadel och ta ut kärnan. Riv mandelamassan grovt och blanda den med konjaken. Lägg en bit mandelmassa i varje dadel. Smält chokladen över vattenbad. Doppa dadlarna i chokladen och lägg dem därefter på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Förvara dadlarna i kylskåpet.

Anna Clarén har fotat.

Fyllda dadlar

 

LÄS OCKSÅ

(47)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar