Annons
Annons

Världens godaste köttfärsgratäng

Jag gillar enkel mat. Jag gillar mat som är så enkel att man nästan inte behöver ett recept. När man lagat rätten en gång, kommer man ihåg receptet i huvudet. Den här köttfärsgratängen med finhackad rödbeta, smörgåsgurka, ost och grädde är ett sådant. Gratängen funkar alla dagar i veckan, jag lovar:). Receptet är med i min och Åsa Dahlgrens kokbok Härliga gratänger.

Annons

Köttfärsgratäng à la Lindström 4 port

Varje gång jag gör den här gratängen fascineras jag av att inlagd rödbeta och smörgåsgurka kan ge så mustig och god smak. Det här är en favoriträtt hemma hos oss.

4 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 liten lök
1 ½ dl finhackad rödbeta
1 ½ dl finhackad smörgåsgurka
500 g fläskfärs eller blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
1 ½ dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost, 50 g

Servering:
kokt potatis
en sallad

Låt ströbröd och mjölk svälla i en bunke. Hacka löken fint. Tillsätt lök, rödbeta, smörgåsgurka, fläskfärs, ägg, salt och peppar. Blanda ihop till en smet. Bred ut smeten i en smord ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 30 minuter. Ta ut formen och häll på vispgrädde och toppa med riven ost. Grädda gratängen i ytterligare 10-15 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.

 

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar