Annons
Annons

Världens godaste köttfärslimpa med fetaost och tranbär

Här har jag busat till den klassiska köttfärslimpan med lite annorlunda smaker som citron, spiskummin och koriander och fyllt den med fetaost, tranbär och pinjenötter. Jag serverar den med en superenkel sås gjord på turkisk yoghurt och citronskal. Det här kan vara den godaste köttfärslimpan du ätit!

Annons

Världens godaste köttfärslimpa med fetaost, tranbär och citronyoghurt 4 port

Köttfärslimpa:
1 skiva formbröd
1 ½ dl mjölk
½ gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
finrivet skal från 1 citron
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
½ tsk chiliflakes

Fyllning:
75 g tärnad eller smulad fetaost
3/4 dl tranbär
3/4 dl pinjenötter

Citronyoghurt:
3 dl turkisk yoghurt
finrivet skal från 1 citron
salt och peppar

Servering:
couscous eller klyftpotatis

Smula brödet i en bunke och tillsätt mjölken. Låt brödet svälla i 10 minuter. Hacka löken fint och tillsätt den, blandfärs, ägg, salt, citronskal, spiskummin, koriander och chiliflakes till brödet. Rör ihop till en slät smet. Forma smeten till en jämnstor limpa i en smord ugnsfast form. Gör en djup skåra i mitten längs med hela köttfärslimpan. Lägg fetaosttärningar eller smulad fetaost, tranbär och pinjenötter i skåran och fyll igen så att köttfärsytan blir hel. Ugnsstek köttfärslimpan en bit ner i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Blanda turkisk yoghurt, citronskal, salt och peppar till en sås. Servera köttfärslimpan med citronyoghurt och couscous eller klyftpotatis.

Receptet finns i min kokbok ”Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter”. Anna Hult har fotograferat.

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar