Annons
Annons

Vart tog svagdrickan vägen?

Så här i jultid är det lätt att bli nostalgisk och tänka barndom. Vart tog tex svagdrickan vägen? När jag var barn på 70-talet dracks det mycket svagdricka hemma hos oss. Jag kommer ihåg de stora 3-4-5-liters flaskorna som stod på vänster sida uppe på hyllan, alldeles innanför dörren på mitt Konsum hemma i Uddevalla. Jag minns etiketterna och jag minns flaskornas runda form. Jag minns hur stora och givna de var där de stod.

Annons

Det var en självklarhet att dricka svagdricka till maten. Jag drack inte svagdricka, det var nog inga barn som gjorde. Men mina föräldrar gjorde det och alla andra vuxna. Jag kan bara inte minnas hur svagdrickan ”försvann” ur mitt hem? Jag tror inte ens den fanns där på 80-talet och definitivt inte idag.  Ja vart tog svagdrickan vägen?

svagdricka

LÄS OCKSÅ

(39)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar