Annons
Annons

Veckotidningsnostalgi

Jag har flera pärmar proppfulla med recept från det att jag var 12-13 år och framåt här hemma. Min mamma köpte en veckotidning som hette Min Värld och den hade en hel del recept som jag klippte ut och satte in i pärmar. Tänk om jag hade vetat då att jag många år senare skulle vara en av dem som gjorde de här recepten, det hade nog varit en svindlande tanke vid en tiden:)

Annons

Nu när jag tittar i pärmarna så är där recept från Allas Veckotidning (Allas hette så då), Damernas värld, Hemmets Journal, Min värld och många många andra. Ja och många broschyrer från Mejeriernas recepttjänst, Margarinbolaget, Hembakningsrådet och Ica.

Mycket är faktiskt sig likt. Man åt brownies redan på tidigt 80-tal. Likaså fanns det broschyrer med pizza. Och man använde godis i bakrecepten (kolla på tårtan på den 4:e bilden uppifrån räknat, visst ser den smarrig ut?!). En sak jag kan sakna från den tiden är alla kvällsmysrecept, det var mycket smårätter som Jansson, äggcocotte, böcklingfrestelse i tidningarna på ett sätt som inte alls finns idag. Men vem vet – det kanske är på ingång?!

Och förresten är det någon som kommer ihåg MonIca och Icander? Hihi, kolla annars på bilden längst ner:)

Allas

016

010

009

013

017

018

014

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar